Cağ Kebabı - Erzurum
Cağ Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 1 bütün kuzu budu
- 1.5 kilo soğan
- İnceltilmiş kaya tuzu ve karabiber
Cağ Kebabı Nasıl Yapılır
Cağ kebap adını bu iş için özel olarak yapılmış ve “cağ” denen şişlerden alır. Kebabın yapımı için önce etler boylamasına kesilerek kemiklerinden sıyrılır. Sonra şişe takılacak boyutlara getirilir, tuzlanarak dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir yerde soğan ince ince doğranır, karabiber ve tuzla iyice yoğurulur. Bu harçla etler terbiye edilir, en azından bir saat bekletilir. Terbiye işlemi bittikten sonra etler şişe dizilir ve kömür ateşinin karşısında çevirerek pişirilir. Kebap, cağlarla ya da buradan bıçak yardımı ile çıkarılarak servis edilir. Kebabın yanında mevsimine göre kuru soğan ya da domates, biber yer alır ancak lavaş cağ kebabının olmazsa olmazıdır.
Kaynak: Anadolu Yemek Sanatı Kitabı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları:3585 Mayıs 2018 - Ankara
Erzurum Geleneksel Mutfak
Cağ Kebabı
Görsel Sahibi: Murat ÖCAL
Cağ Kebabı
Görsel Sahibi: Murat ÖCAL
Cağ Kebabı
Görsel Sahibi: Kültür ve Turizm Bakanlığı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18242
Eklenme Tarihi :
25 Nisan 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi