­ CEVİZLİ KULAK | Kültür Portalı

Cevizli Kulak - Manisa

Cevizli Kulak Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı un
  • 250 g ceviz içi
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 çay kaşığı tuz

Cevizli Kulak Nasıl Yapılır

Un, yumurta, iki çay kaşığı tuz, yeterince su katılarak kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edilip 2 bezeye ayrılır. Bezeler 50-60 cm çapında açılıp 2x2 cm boyutlarında karelere bölünür. Her kare içi boş olarak başparmak ve işaret parmağı ile iki ucundan tutulup bastırılarak kulak şeklini alacak biçimde katlanır. Tencerede kaynayan 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı tuz, sıvı yağ konur. Kulaklar yavaşça tencereye koyulur ve birbirine yapışmaması için sürekli karıştırılır. 5 dakika pişirilen kulaklar kevgirle süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine kızarmış salçalı tereyağı gezdirilir ve çekilmiş ceviz içi serpilip sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

Görüntülenme Sayısı : 621    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Ekim 2024 Cuma