Ciğer Köftesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1/2 kg karaciğer
- 1 Kuru soğan
- 1/2 kg köftelik bulgur
- Bir tutam karabiber, pul biber, tuz
- salça
- reyhan
- maydanoz
- yeşil soğan
Ciğer Köftesi Nasıl Hazırlanır?
Karaciğerden yapılır. Ciğer ile soğan kıyma makinesinden çekilir. Ciğer miktarı kadar köftelik bulgur, tuz, karabiber, pul biber, reyhan katılır, yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir. Avuç içinde yuvarlak köfteler yapılır. Bir tencerede salçalı su hazırlanır. Köfteler bu suda pişirilir. Tabağa alındığında üzerine biberli, sadeyağlı sos dökülür. Bunun üzerine de ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan dökülerek turşu ile yenir. Pişirme suyuna salça katılmadan da pişirilebilir.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II Sayfa: 226