­ ÇILBIR (ÇİLBİR) | Kültür Portalı

Çılbır (Çilbir) - Isparta

Çılbır Malzemeleri Nelerdir (4-6 kişilik)                                                                                  

  • 5 adet yumurta
  • 1 kase ezilmiş süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı kızartılmış kaymak yağı
  • Su
  • Tuz

Çılbır  Nasıl Yapılır

Yumurtalar, bozuk çıkma durumuna karşı başka bir kaba dağıtmadan kırılır. Küçük bir tavaya su konur ve yeterli miktarda tuz ekilerek kaynatılır. Kaynayan suya yumurtalar katılarak pişirilir, yoğurdun kesilmemesi için biraz soğutulur. Bir tabak içerisine dizilen pişmiş yumurtaların üzerine ezilmiş süzme yoğurt dökülüp, kızartılmış kaymak yağıyla süslenerek servis yapılır. 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3335    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2023 Çarşamba