­ ÇİLEK REÇELİ | Kültür Portalı

Çilek Reçeli - Ordu

Çilek (Dağ Çileği) Reçeli İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

 1 kg dağ çileği

1 kg şeker

2,5 su bardağı su

1 adet limon

Çilek (Dağ Çileği) Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Su ile şeker bal kıvamına gelene kadar kaynatılır. Temizlenmiş ve yıkanmış çilek ilave edilir, inmesine yakın kabukları soyulmuş ve ince doğranmış limonlar ilave edilerek 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşin altı söndürülür.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5508    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi