Kabak Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg. cincile mantarı
- 3 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kg. yufka
- Tuz
- Karabiber
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Bir miktar sıvı yağda ince doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Ardından iyice yıkanmış mantarlar ilave edilip, suyu çekinceye kadar kavrulur. 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt derin bir kapta çırpılır. Yağlanmış tepsiye yufkalar sırayla dizilir. Aralarına hazırlanan harç sürülür. Yufkaların yarısı olunca mantarlı iç harcı dökülür. Kalan yufkalar yine aralarına hazırlanan sütlü harç sürülür. Dilimlenerek fırına verilir.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak