­ ÇİR HOŞAFI | Kültür Portalı

Çir Hoşafı - Ankara

Çir Nedir

Çir kayısı kurusunun diğer adıdır. 

Çir Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg çir
  • İsteğe göre pekmez
  • İsteğe göre şeker

Çir Hoşafı Nasıl Yapılır

Çirler iyice yıkanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Kaynamış suyun üzerine çir, pekmez ve şeker ilave edilerek çirler yumuşayana kadar kaynatılır. Kaynamış olan çir soğumaya bırakılır ve soğuk olarak servis yapılır. 

Kaynak: Kıymet ÖZGEN EREN (Evren),Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

 

Görüntülenme Sayısı : 5671    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı