Çörek - Sivas
Eritilmiş yağ ve süt karışımına, maya, tuz ve un konularak çok katı olmayan bir hamur yoğrulur. Mayalanınca orta boy elma büyüklüğünde yumak alınır, 1,5 cm kalınlığında açılır ve üzerine tırnakla şekil verilir, yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
Cevizli çörek: Aynı hamura bir su bardağı ceviz içi katılarak yapılır.
Malzemeler
2 Su Bardağı Süt
250 g Tereyağı
10 gr Maya
Tuz
Aldığı Kadar Un
1 Yumurta Sarısı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8095
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
16 Haziran 2017 Cuma