Çürütme - Kilis
Çürütme Malzemeleri Nelerdir
- 2 adet kurutulmuş pide ekmek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 8 diş sarımsak
- 2 limon veya 1 çay bardağı koruk suyu (3-4 kaşık sumak suyu)
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz (kızartma için)
Çürütme Nasıl Yapılır
Zeytinyağı çelik bir tencerede ısıtılır. 5 diş sarımsak soyulur, bütün olarak yağda pembeleştirilir. Salçalar ilave edilerek bir iki kez daha karıştırılır. Soğutulur. Üzerine 5 - 6 su bardağısu ilave edilir.Tuz ve koruk suyu konur, kaynatılır. Ekmekler bir lokmalık kırılır. Süzgeçte yıkanarak suyu süzülür. Kaynayan suya ilave edilir. Ekmekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Nane ve dövülmüş 3 diş sarımsak ilave edilir. (Arzu edilirse ekmek aşına yumurta da konulabilir.) Nane ve sarımsakla birlikte 2 yumurta kırılarak kapak kapatılır. Yumurtalar katılaşıncaya kadar karıştırılmadan 5-6 dakika pişirilir (Yumurta katılaşınca kaşıkla parçalanarak karıştırılır.) Bir taşım kaynatılıp ateşten alınır.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
ÇÜRÜTME
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1414
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Aralık 2023 Salı