Delikız Baklavası - Malatya
Delikız Baklavası Malzemeleri Nelerdir
- Taze pişmiş 10 tane yufka ekmeği
- 300 g tereyağı
- 250 g dut pekmezi
- Tereyağı
Delikız Baklavası Naıl Yapılır
Yağ, bir tavada iyice yanıncaya kadar kızartılır. Sonra pekmezin içerisine dökülür. Buna yarım çay bardağı su ilave edilir. Geniş bir tepsinin üzerine yufka ekmeğinden bir tane serilir. Üzerine yağlı pekmez ince bir sır tabaka halinde sürülür. Tekrar bir yufka serilip yağlı pekmez sürülür. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlem yapılır. Tamamlandıktan sonra en üst yufkanın üzerine pekmez sürülmez. Bir bıçakla baklava dilimi şeklinde yufkalar kesilerek tabaklara konulup servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3035
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Eylül 2024 Perşembe