Deli Oğlan Sarığı - Bartın
Deli Oğlan Sarığı Malzemeleri Nelerdir
Hamuru İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı su
- 250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
- 1 kg şeker
- 1 kg su
- Yarım limon
Hamuru Açmak İçin
Üzeri İçin
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Deli Oğlan Sarığı Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur cevizden biraz büyük pezilere ( pazı-parça) ayrılır. Hamur 20 dk dinlendirilir. Dinlendirilen peziler oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açılır. Açılan yufkalar parmakların yardımıyla iteklenerek bir araya toplanır. Yuvarlak şekilde yağlanan tepsiye yerleştirilir. Diğer pezilere de aynı işlem uygulanarak tepsinin geri kalan kısımları doldurulur. Tepsinin üzerine eritilen tereyağı ve sıvıyağ dökülür. 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir. Şerbeti için gerekli malzemeler ayrı bir kapta 5 dk kaynatılır. Soğuyan tatlının üzerine sıcak şerbet dökülür. Arzuya göre üzerine ceviz dökülerek servis edilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Deli Oğlan Sarığı
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8057
Eklenme Tarihi :
07 Kasım 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı