Deniz Börülcesi - Çanakkale
Deniz Börülcesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 demet deniz börülcesi
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- yarım limon
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 lt su
Deniz Börülcesi Nasıl Yapılır
Deniz börülceleri suda haşlandıktan sonra kılçıklarından temizlenir ve tabağa alınır. Dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş domates ile karıştırıldıktan sonra zeytinyağı ve tuzla harmanlanarak servis tabağına alınır. Üzerine limon sıkılarak servis edilir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1981
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Temmuz 2022 Salı