Dik Dik Kebabı - Bursa
Osmanlı saray mutfağının geleneksel Bursa mutfak kültürüne katkısı olan yemeklerdendir.
Dik Dik Kebabı Malzemeleri Nelerdir (2-4 Kişilik)
- 250 gr kemiksiz tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- Domates Salçası
- Tuz
Hamuru İçin (İsteğe göre hazır yufka da kullanılabilir)
- 200 g un
- 4 yumurta
- Tuz
- 2 bardak su
Dik Dik Kebabı Nasıl Yapılır
- Tavuk etleri ve kuru soğan doğranarak tencereye konur. Salçası ve tuzu ilave edildikten sonra üzerine bir bardak sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Hamur için un, yumurta, tuz ve su bir kabın içinde yoğrulur. Hamurdan bezeler yapılarak bezeler oklava ile börek yufkası kalınlığında açılır (Hazır yufka kullanılacaksa bu adım atlanır).
- Oklava ile rulo haline getirilen yufka yaklaşık 3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
- Tepsiye dik olarak yerleştirilen yufkalar üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirilir. Fırından alındıktan sonra soğuması beklenir.
- Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanmış tavuklu harç sıcak olarak dökülür. Tavuk parçaları yufkaların üzerine yerleştirilir. 5-10 dakika yufkaların yumuşaması beklendikten sonra servis yapılır.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak
Dik Dik Kebabı
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7547
Eklenme Tarihi :
28 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2022 Salı