­ DİK DİK KEBABI | Kültür Portalı

Dik Dik Kebabı - Bursa

Osmanlı saray mutfağının geleneksel Bursa mutfak kültürüne katkısı olan yemeklerdendir.

Dik Dik Kebabı Malzemeleri Nelerdir (2-4 Kişilik)

  • 250 gr kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • Domates Salçası
  • Tuz

   Hamuru İçin (İsteğe göre hazır yufka da kullanılabilir)

  • 200 g un
  • 4 yumurta
  • Tuz
  • 2 bardak su

Dik Dik Kebabı Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etleri ve kuru soğan doğranarak tencereye konur. Salçası ve tuzu ilave edildikten sonra üzerine bir bardak sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
  2. Hamur için un, yumurta, tuz ve su bir kabın içinde yoğrulur. Hamurdan bezeler yapılarak bezeler oklava ile börek yufkası kalınlığında açılır (Hazır yufka kullanılacaksa bu adım atlanır).
  3. Oklava ile rulo haline getirilen yufka yaklaşık 3 cm kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir.
  4. Tepsiye dik olarak yerleştirilen yufkalar üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirilir. Fırından alındıktan sonra soğuması beklenir.
  5. Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırlanmış tavuklu harç sıcak olarak dökülür. Tavuk parçaları yufkaların üzerine yerleştirilir. 5-10 dakika yufkaların yumuşaması beklendikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7547    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2022 Salı