Doğrama - Gaziantep
Doğrama Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kuşbaşı et
- 3 adet patlıcan
- 1/2 çay bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 200 g nohut
- 2 adet orta boy domates
- 3 adet yeşil sivribiber
- 1 adet limon
- kuru nane
- 3-5 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
Doğrama Nasıl Yapılır
Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavrulur. Kavrulan etin üzerine doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devan edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, domatesler, yeşilbiberler ve sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hapsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise hazırdır.
Gaziantep Geleneksel Mutfak
Doğrama
Görsel Sahibi: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8812
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
04 Ocak 2023 Çarşamba