Bartın Gözlemesi - Bartın
Bartın Gözlemesi Malzemeleri Nelerdir
- 750 g un
- 250 g su
- 25 g ayçiçek yağı
- 60 g süt
- 15 g fesleğen
- 5 g tuz
Bartın Gözlemesi Nasıl Yapılır
Bütün malzemeleri karıştırarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz ve hamuru dinlendirmeye bırakınız. 20 dakika dinlendirdikten sonra hamurun ortasına bir delik açınız, sıvı yağını döktükten sonra yoğurmaya devam ettikten sonra yoğurmaya devam ediniz. Tekrar dinlenmeye bırakınız.( 20 dk) Hamuru 3-4 parçaya bölerek oklavayla açınız. Oklavanın yapışmaması için un kullanınız. Sacın üzerinde çevirmek suretiyle pişiriniz. Süt, sıvı yağ ve ince doğranmış fesleğenler ile hazırladığınız sosu hamurlar piştikten sonra üzerine fırçayla sürerek servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Bartın Gözlemesi
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5830
Eklenme Tarihi :
02 Temmuz 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı