Diyarbakır Çöreği - Diyarbakır
Diyarbakır Çöreği Malzemeleri Nelerdir
- 8-10 bardağı un
- 2 su bardağı yağ (sade yağ,margarin,kuyruk yağı)
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı mayana (rezene)
- 2 su bardağı su-süt veya su yoğurt karışımı
- 1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya
- Yumurta
- Tuz
- Susam
Diyarbakır Çöreği Nasıl Yaplır
Un elenip ortası açılır. İçine hazırlanan maya 1 su bardağı eritilmiş yağ, su-süt veya su-yoğurt karışımı, tuz, mahlep ve çörek otu konularak yoğrulur. Kalan bir bardak erimiş yağ hamura yedirilerek katlama yöntemiyle yoğrulur. İyice yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur genellikle büyük dikdörtgen kesilip üzeri fincan, kaşık veya çatalla süslenir. Üzerine susam ve yumurta sürülerek pişirilir. Kendine özgü kokusu ve hafif sert olur. Hamur çok yoğrulduğu için diğer mayalı hamurdan yapılan çörekler gibi çabuk bayatlamaz ve uzun süre tazeliğini korur. NOT: Çöreğin yüzeyini süslemek önem taşır.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
31522
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Kasım 2022 Salı