­ ET DOLMASI | Kültür Portalı

Et Dolması - Tokat

Et Dolması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kase düğü
  • 1 kg yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı salça
  • Asma yaprağı
  • kırmızıbiber
  • karabiber
  • tuz

Et Dolması Nasıl Hazırlanır?

Soğan ince olacak şekilde doğranır. İçine kıyma, düğü, salça, baharatlar bir su bardağı su ile iyice yoğrulur. Asma yaprağı 3-4 parçaya bölünür. Her parça küçük bohçalar şeklinde sarılır. Hazırlanan dolmalar tencereye dizilir. Üzerine ara ara tereyağı konulur. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte 4-5 saat pişirilir. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edilir.

NOT: Pirinç pilavıyla birlikte ya da sade olarak servis yapılır.

NOT : Çok küçük boyda sarılması ve içine bulgur konması yörenin özelliğidir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 15185    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Ocak 2020 Çarşamba