­ ETLİ KURU FASULYE | Kültür Portalı

Etli Kuru Fasulye - Karaman

Etli Kuru Fasulye Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg kuru fasulye
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin,
  • 2 yemek kaşığı salça,
  • 500 g kuşbaşı et
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Kuru fasulye akşamdan ayıklanır yıkanır ve bol su ile ıslatılır. Bir tencereye yağ konur. Doğranmış soğan ile kuşbaşı et kavrulur. Salçası da katılarak bir iki dakika çevrilir. Islatılmış fasulye ilave edilip karıştırılır. 4 bardak sıcak su ilave edilip orta hararetli ateşte, et ve fasulye iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine 10 dakika kala tuz ve kırmızıbiber ilave edilir. İsteğe göre 4-5 diş sarımsak ta ilave edilebilir.

Kaynak: Münevver Koçak İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Karaman Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14985    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba