Etli Kuru Fasulye - Karaman
Etli Kuru Fasulye Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kuru fasulye
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 500 g kuşbaşı et
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır
Kuru fasulye akşamdan ayıklanır yıkanır ve bol su ile ıslatılır. Bir tencereye yağ konur. Doğranmış soğan ile kuşbaşı et kavrulur. Salçası da katılarak bir iki dakika çevrilir. Islatılmış fasulye ilave edilip karıştırılır. 4 bardak sıcak su ilave edilip orta hararetli ateşte, et ve fasulye iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine 10 dakika kala tuz ve kırmızıbiber ilave edilir. İsteğe göre 4-5 diş sarımsak ta ilave edilebilir.
Kaynak: Münevver Koçak İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Karaman Geleneksel Mutfak
Etli Kuru Fasülye
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14985
Eklenme Tarihi :
15 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba