­ ETLİ SENGET SAC BÖREĞİ | Kültür Portalı

Etli Senget Sac Böreği - Isparta

Etli Senger Sac Böreği Malzemeleri Nelerdir                                                  

10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 – 1,5 saat

Hamuru İçin:

  • 1 kg un        
  • Aldığı kadar su    
  • Tuz

Böreğin Harcı:

  • Yarım kg kıyma   
  • 3 adet kuru soğan           
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber    
  • Tuz             

Etli Senget Sac Böreği Nasıl Yapılır

Un ile su hamur haline getirilir. Soğan ince ince kıyılır, tuz ile ovulur ve süzgeçten geçirilir, kıyma ile karıştırılır, karabiber, tuz ve sıvı yağ ilave edilir. Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ayrılan hamurlar tek tek oklava yardımı ile ince bir şekilde açılır, hazırlanan kıymalı iç hamurun yarısına tahta kaşık yardımı ile sürülür ve iç ilave edilmeyen kısım içli kısmın üzerine kapatılır. Sacda veya teflon tavada pişirilir sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3927    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Temmuz 2023 Pazartesi