­ NARLI BAKLAÇ TATLISI | Kültür Portalı

Narlı Baklaç Tatlısı - Zonguldak

Narlı Baklaç Tatlısı

Narlı Baklaç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

400 gr toz şeker
100 gr nar suyu
100 gr nar taneleri
800 ml su
85 gr buğday nişastası
100 gr kuru fasulye
 
Narlı Baklaç Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
 
Fasulyeleri bol suda parçalanmadan haşlayınız.
Başka bir tencerede su kaynatınız.
Kaynayan suya, az su ile eritilmiş nişastayı karıştırarak ekleyiniz ve koyulaşana kadar kaynatınız.
Fasulyeleri ve nar suyunu  ilave ederek biraz daha pişiriniz.
Soğuduktan sonra servis kâselerine alınız.
Soğuduktan sonra üstünü nar taneleri ile süsleyip servis ediniz.

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

 

Görüntülenme Sayısı : 3917    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi