Fıreydin - Şırnak
Fıreydin İçin Gerekli Malzemeler:
- sac ekmeği,
- dövülmüş ceviz,
- yağ,
- toz şeker,
- şıra
Fıreydin Yapılışı:
Saç ekmeği ince açılır. Dövülmüş ceviz ile toz şeker karıştırılıp ekmek olacak hamurun üzerine serilir. Güzelce kıvrıldıktan sonra, simit gibi yuvarlak yapılıp, dolanır. Fıreydin kızgın yağda kızartılır ve şıra dökülür. Soğuyunca servis yapılır.
Kaynak: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Şırnak Geleneksel Mutfak
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4219
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
31 Mart 2020 Salı