­ GELİNCİK BÖREĞİ | Kültür Portalı

GELİNCİK BÖREĞİ - Manisa

Malzemeler: 250 gr lor, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 demet gelincik, 1 baş soğan, ½ demet maydanoz, ½ demet dereotu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 2 su bardağı un, 1 yumurta sarısı, ½ çay bardağı zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Yağ, tuz, çırpılmış yumurta sarısı una karıştırılır, azar azar su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp 4 bezeye ayrılır, 30 dakika dinlendirilir. İnce kıyılmış soğan tuzla ovulur, ince kıyılmış gelincik oyu, lor, maydanoz, dereotu, baharat, 3 çorba kaşığı zeytinyağı karıştırılır. Oklavayla 30-35 cm çapında açılan yufka hafifçe yağlanır. Yufkanın bir ucu katlanır ve katlanmış bölümün üzerine hazırlanan iç serpilip gevşek bir rulo yapılarak göbek şekline getirilir, yağlanmış fırın tepsisinin ortasına koyulur. Diğer üç beze de aynı şekilde hazırlanıp göbeğin devamına dizilerek tepsinin zemini kapatılır. Üzeri hafif yağlanarak ısınmış kuzine veya 180-200 derece ısıdaki fırında 20 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Hamur İşi ve Börekler

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 802    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı