­ HAŞHAŞLI PELTE | Kültür Portalı

Haşhaşlı Pelte - Isparta

Haşhaşlı Pelte Malzemeleri Nelerdir                                                                         

10-12 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika

  • 3 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • Tarçın
  • Ceviz

Haşhaşlı Pelte Nasıl Yapılır

Tencere içine konan haşhaş ezilip, pekmez ve un eklenerek ateş üzerinde kaynayıncaya kadar karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince kâselere dökülerek soğumaya bırakılır. Üzerine isteğe göre tarçın veya dövülmüş ceviz eklenerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3037    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe