­ HAYRAT SEMSEĞİ (KIRK SEMSEĞİ) | Kültür Portalı

Hayrat Semseği (Kırk Semseği) - Kilis

• 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • Kızartmak için  zeytinyağı

Hayrat Semseği Nasıl Yapılır

Pirinç yıkanır, üzerine 1,5 su bardağı su konur ve çok kısık ateşte tamamen suyu çekene kadar haşlanır. Tavaya yağ konur, ince kıyılmış soğan ve kıyma konur orta ateşte kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Sonra tuz ve karabiber eklenir, ateşten alınır, haşlanmış pirinçle birleştirilir. Hamur malzemesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. 20 dakika kadar dinlendirilir. Sonra hamur iki parçaya ayrılır. Her parça oklavayla olabildiğince büyük ve ince açılır. İlk açılan yufkanın üzerime ceviz büyüklüğünde küme küme iç konur. İkinci açılan hamur üzerine kapatılır. İçler ortada kalacak şekilde kenarlarından kesilir. Sıcak yağda açık pembe renkte kızartılır.

Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN)

Kilis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 11020    Eklenme Tarihi : 13 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2024 Cuma