­ DÖVME | Kültür Portalı

Dövme - Isparta

• 500 g koyun eti (kemiksiz)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 çorba kaşığı tereyağı

Dövme Nasıl Yapılır

Dövme ve nohut yıkanır, akşamdan su ile ayrı ayrı ıslatılır. Et kuşbaşıdan biraz daha irice doğranır, nohutla birlikte tencereye konulup, et ve nohut yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirilir. Et suyuna  sıcak su eklenerek  4,5 su bardağına tamamlanır, et-nohut  karışımına eklenir, dövme ve tuz ilave edilerek, dövme yumuşayıp  kabarıncaya kadar 50-60  dakika pişirilir, üzerine eritilmiş yağ gezdirilir,  20 dakika dinlendirilir, servis tabağına alınarak, karabiber serpilip, servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2744    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı