Helise - Kahramanmaraş
Helise (Keşkek Aşı)
Hazırlık Süresi: 10 dakika.
Pişirme Süresi: 40-50 dakika.
Helise İçin Gerekli Malzemeleri Nelerdir
- 500 g yağsız çebiş (keçi yavrusu) ya da kuzu eti
- 2-3 su bardağı akşamdan ıslatılmış dövme
- Karabiber
- 2 su bardağı kadar sade yağ ve
- Buharlı tencere (düdüklü)
Helise Nasıl Yapılır
Genel olarak dövme akşamdan ıslatılarak bir taşım kaynatılır, pişirilen etin kefi-köpüğü alınır. Kaynama noktasında dövme ile et karıştırılarak buharda pişirilir ve pişirilen malzeme büyük tahta kaşıkla dövülerek içindeki et ile dövmenin özümsenmesi sağlanır. Serviste yağın bir kısmı aşın yüzeyine dökülerek servise sunulur. Öneriler: Et ve döğmenin çok iyi dövülmesi gerekir. Et döğme pilavında eriyinceye kadar özeme işlemi sürdürülür.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 278.
Helise
Görsel Sahibi: Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13599
Eklenme Tarihi :
15 Aralık 2014 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
17 Ekim 2023 Salı