Cendere Tatlısı - Uşak
Cendere İçin Gerekli Malzemeler:
- 4 su bardağı un,
- 2 yumurta,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 250 gr ceviz içi
- 1 su bardağı nişasta,
- 250 gr tereyağı,
- Aldığı kadar su,
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
- 3 su bardağı şeker,
- 2 su bardağı su,
- Yarım limon.
Yapılışı:
Un çukur bir kaba konur. Ortası açılır. Yumurtalar ve tuz ilave edilir. Su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur 20 dakika dinlendirilir. Dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde beze tutulur. Daha sonra bezeler oklavayla ince ince açılır. Arasına ceviz serpilip oklavayla sarılır. Her iki taraftan büzülür. Küçük lokma şeklinde kesilir. Tepsiye döşenir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüp, fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine sıcak şerbet dökülür.
Kaynak: Cemile KAYMAK
Cendere Tatlısı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Cendere Tatlısı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19642
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Eylül 2019 Pazartesi