Hindili Keşkek - Kocaeli
Hindili Keşkek Malzemeleri Nelerdir
- 1,5 kilo hindi but
- 1 baş sarımsak
- 3 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 200 g havuç
- 200 g patates
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 500 g tereyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet limon
- 1 demet maydanoz
- 1/2 sıvıyağ
- Keşkeklik buğday
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 5 adet defne yaprağı
- Tuz
- Pul biber
- Dartı sos (1 kg)
Hindili Keşkek Nasıl Yapılır
Önceden ıslatılmış buğdayın içine; hindi inciği, tavuk suyu katılır ve kaynayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla buğday ezilir. Tavada tereyağı eritilir içine Kocaeli yöresine ait dartı, tuz ve pul biber ilave edilir. Et yıkanıp dövülerek inceltilir. Üzerine tuz, karabiber ve sarımsak ilave edilir. Et rulo seklinde sicim ile bağlanır. Limon ve tuz ile ovulur. Çeşitli sebzeler ve tereyağı dilimleri yerleştirerek fırında pişirilir. Etin dışını yufka ile sarıp tekrar fırına verilir. Dartı sos ise tereyağı ilave edilerek kaynatılır ve etin servisinde üzerine dökülür. Çeşitli garnitürlerle (salatalık domates vs.) tabağın bir köşesinde keşkek bir köşesinde hindi ruloları olmak üzere sıcak servis edilir.
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
hindili keşkek
Görsel Sahibi: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5050
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi