­ TAVA | Kültür Portalı

Tava - Mardin

Malzemeler: 2 kg pirzola kuzu eti, 5 adet domates, 10 adet biber, 3 yemek kaşığı tereyağı, bir tutam tuz, bir tutam baharat, Yapılışı: Yağ tavada eritilir. Sonra etler dizilir. Sonra domates ve biberler doğranıp etlerin üzerine bırakılır. Tava fırına verilir. Yüksek ateşte yarım saat pişirilir. Pişirimden sonra servis edilir. Sıcakken daha lezzetlidir. Tava yemeği Mardin'de daha çok Derik ilçesinde yapılmaktadır. Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 6043    Eklenme Tarihi : 14 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2018 Perşembe