­ HÖŞMERİM | Kültür Portalı

Höşmerim - Amasya

Höşmerim Malzemeleri Nelerdir

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket margarin veya 250 gr tereyağ
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi (1 su bardağı sıcak suda eritilir.)
  • 2 su bardağı kıyılmış ceviz

Höşmerim Nasıl Yapılır

Yağ eritilir. Un ilave edilerek helva kıvamında kavrulur. Üzerine sulandırılmış pekmez şerbeti eklenir. Karıştırarak 5 dakika pişirilir. Topaklanmamasına dikkat edilir. Servis tabağına alınır. Üzerine ceviz serpilerek ılık servis yapılır. İsteğe bağlı olarak sahanlara alınan höşmerimin ortası elle açılıp duru pekmez konabilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3870    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba