­ HUMUS | Kültür Portalı

Humus - Hatay

Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa geçirilir Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir. Not: Arzu edene Süneber (çam fıstığı) tere yağında kavrularak sade humusun üzerine dökülür. Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.

Görüntülenme Sayısı : 7492    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2018 Salı