Hurma (Kalbura bandı) - Van
Malzemesi:
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı zeytin yağı
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Un
Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılarak hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde hamur kalburun üzerine bırakılıp onun üzerinde 10 X 15 cm kadar açılır, açılan hamur rulo şekline getirilir. Kızgın yağda pembeleşineeye kadar kızartılır. İsteğe göre bu şekilde veya üzerine bal, reçel dökülerek yenilir.
Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri sayfa:55
Kalbura Bastı (Hurma Tatlısı)
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kalbura Bastı (Hurma Tatlısı)Yapılışı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8070
Eklenme Tarihi :
15 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
25 Haziran 2018 Pazartesi