­ KARA ÇORBA | Kültür Portalı

Kara Çorba - Kastamonu

Kara Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 2 kaşık kızamık ekşisi
  • 1 litre tavuk suyu
  • 1 kase parçalanmış tavuk eti
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • 1 kaşık tereyeğı
  • 2 kaşık un

Kara Çorba Nasıl Yapılır

Tavuk suyu bir tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca ekşi ve un suyla inceltilir, içine eklenir. Tavuk etleri parçalanır ve kaynayan suyun içine baharatlarla birlikte eklenir. Servis yaparken üzerine tereyağı dökülür.

Görüntülenme Sayısı : 10020    Eklenme Tarihi : 19 Eylül 2022 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Aralık 2022 Pazartesi