Kabak Tatlısı (Antalya Usulü) Malzemeleri Nelerdir (6 Kişilik)
- 1,5 kilo balkabağı (dilimi yaklaşık 7 cm genişlikte)
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz içi
Kabak Tatlısı (Antalya Usulü) Nasıl Yapılır
Balkabağı dilimlerinin dış sert kabukları ayıklanır. Her dilim 3 eşit parçaya bölünür. Dilimler çukur bir kaba konur. Üzerine şeker gezdirilir ve 24 saat bekletilir. Bekleme sonucu bal kabakları su salacaktır. Sulanmış bal kabakları olduğu gibi tencereye boca edilir. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. İlk kaynamada ocağın altını az kısılır. Kabaklar kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde ve suyu kıvam bulduğunda ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Soğumuş kabaklar servis kabına aktarılır. Üzerine tahin gezdirilir. Cevizleri serpiştirilir ve sofraya alınır.
Kaynak: “Kabak Tatlısı (Antalya Usulü)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 128.
Antalya Geleneksel Mutfak