­ KABAKLI ÇORBA | Kültür Portalı

Kabaklı Çorba - Giresun

Kabaklı Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kara kabak
  • 1 kg taneli (olgunlaşmış) yeşil fasulye
  • 2 adet soğan
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Fındık yağı
  • Tuz, kırmızı pulbiber

Kabaklı Çorba Nasıl Yapılır

 

Kabak yıkanır, kuşbaşı doğranır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanıp bölünür. Kabak ve fasulye kaynamakta olan suya atılır. Bir süre pişirildikten sonra unu, şekeri, biberi koyulur. Diğer tarafta ince kıyılımış soğan yağda kavrulur, kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilavesi ile 5-10 dakika daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır.

KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 4740    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2023 Perşembe