­ KARIN DOLMASI (BUMBAR) | Kültür Portalı

Karın Dolması (Bumbar) - Isparta

• 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz nane
  • Karabiber, kimyon, kırmızı biber

Karın Dolması Nasıl Yapılır

Öncelikle iç pilavı yapılır. Pirinçler ıslatılarak kar beyaz olunca yıkanıp süzülür. Diğer taraftan sıvı yağ ile incecik doğranmış soğanlar sote yapılır. Soğanlar altın sarısı renk alınca minik küpler şeklinde doğranmış ciğerler ilave edilerek onlar da sotelenir. Pirinç ve bulgur ilave edilir, biraz daha kavrulur. İçerisine karabiber, toz nane, kırmızı toz biber atılır. Sıcak su verilerek kısık ateşte 15 dakika demlendirilir. Soğuduktan sonra kaşıkla temizlenmiş karnın (bumbarın) içine doldurulur. İçi doldurulan karın temiz bir iğne iplik ile dikilir. İpliğin iki ucu düğümlenir. Derin bir tencereye karınların üzerini geçecek şekilde kavrulmuş salçalı su doldurularak pişirilir. Piştikten sonra karın dışarı alınarak ipi sökülüp, içinin pilavı tabaklara boşaltılarak servis yapılır. Deri kısmı ince ince doğranarak yenildiği gibi işkembe çorbası da yapılabilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3108    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Haziran 2023 Çarşamba