­ FASULYE DİBLESİ | Kültür Portalı

Fasulye Diblesi - Giresun

MALZEMELER:

1 Kg. taze fasulye, 1 su bardağı pirinç, 2-3 adet soğan, 2  çorba kaşığı tereyağı veya fındık yağı, 1,5 çay bardağı su, tuz ve kırmızı pul biber.

HAZIRLANIŞI: Fasulyeler ayıklanır ve ince ince kıyılır. Bir tencereye doğranmış fasulyenin yansı konulur, üzerine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar bir sıra fasulye konulur. En üste soğan ilave edilerek pirinçler uzayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Ayrı kapta eritilerek yağ diblenin üzerine ilave edilir. Ağzı kapatılarak 10 dakika demlendirilir, sıcak servis yapılır. Arzuya göre 1 adet havuç minik küpler halinde ilave edilir.

Afiyet Olsun.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı.

Sebze-Ot Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 886    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2018 Cuma