­ PİTİ | Kültür Portalı

Piti - Kars

Piti Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g kuzu gerdan
  • 500 g kuzu incik
  • 200 g kuyruk yağı
  • 500 g nohut
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)

Piti Nasıl Yapılır

Kuzu gerdan, kuzu incik ve kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır. Piti servise hazırdır.

Görüntülenme Sayısı : 18023    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe