Karıştırmalı Pilav - Adıyaman
Karıştırmalı Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1.5 kg bulgur (orta irilikte)
- 500 g tereyağı
- 2 kg doğranmış et (kavurma et)
- 100 g salça (domates salçası)
- 100 g pul biber
- 50 g baharat
- Bir miktar tuz
Karıştırmalı Pilav Nasıl Hazırlanır
Öncelikle et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine biraz salça eklenir, biber ve baharatın üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra da üstüne bulgur eklenerek bir süre daha kaynatılarak suyunu çekmesi beklenir ve bir süre bekledikten sonra servis edilir.
Kaynak: Adıyaman Cemile yemek kitabı, Mehmet ÖNCÜ
Karıştırmalı pilav
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Karıştırmalı pilav
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Karıştırmalı pilav
Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4285
Eklenme Tarihi :
28 Mayıs 2019 Salı
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2023 Pazartesi