­ MARUL SALATASI | Kültür Portalı

Marul Salatası - Isparta

MALZEMELER                                                                                  

6-8 Kişilik – Hazırlama Süresi: 15 dakika              

  • 1 Adet Kuru Soğan

  • 1 Büyük Kök Marul

  • 1 Küçük Boy Kırmızı Lahana

  • 1-2 Adet Orta Boy Havuç

  • Limon Suyu

  • Tuz

  • 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

  • 1 Fincan Sirke

YAPILIŞI

Marul ayıklanarak geniş bir kapta sirkeli suda beş veya on dakika kadar bekletilerek yıkanır. Soğan incecik doğranıp tuzla ovularak yıkanır ve suyu süzdürülür. Havuçlar soyularak geniş bir kase içine rendelenir. Üzerine marul ve lahana doğranarak diğer malzemeler de ilave edilip harmanlanır. Zeytinyağı, tuz ve bolca limon suyu eklenerek karıştırılır, servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 11319    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba