­ KAŞIK ATMASI | Kültür Portalı

Kaşık Atması - Ankara

Kaşık Atması Malzemeleri Nelerdir

  • 2 bardak un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Tereyağ
  • Tuz

Kaşık Atması Nasıl Yapılır

Tuz, un, su, yumurta çırpılır, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edilir. Bir tencerede su kaynatılıp, kaynayan suyun içine bir kaşık yardımıyla lokmalar halinde atılır. Arada bir karıştırılır, 2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine keş serpiştirilir ve kızdırılmış tereyağ gezdirilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 8229    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı