­ KAYGANA | Kültür Portalı

Kaygana - Bolu

Kaygana Malzemeleri Nelerdir

  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kaygana Nasıl Yapılır

Önce yumurtalar çırpılır. İçine 1,5 su bardağı süt konup, karıştırılır. Sonra da 1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı un ve tuz ilave edilip, tekrar iyice çırpılır. 25 cm. lik bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ konur. Hazır olan hamurun üçte biri içine yayılır, altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Kızaran parçalar üst üste konulup, üçgen şeklinde altı parçaya bölünerek ikram edilir.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7860    Eklenme Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba