Kaygana Malzemeleri Nelerdir
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Kaygana Nasıl Yapılır
Önce yumurtalar çırpılır. İçine 1,5 su bardağı süt konup, karıştırılır. Sonra da 1 çay kaşığı karbonat, 1 su bardağı un ve tuz ilave edilip, tekrar iyice çırpılır. 25 cm. lik bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ konur. Hazır olan hamurun üçte biri içine yayılır, altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Kızaran parçalar üst üste konulup, üçgen şeklinde altı parçaya bölünerek ikram edilir.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak