­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Tokat

Keşkek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 2 kg koyun eti (but veya sırt)
  • 3 kase yarma
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı çemen
  • 1 baş sarımsak
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • pul biber
  • tuz

Keşkek Nasıl Hazırlanır?

Nohut bir gece önceden sıcak su ile ıslatılır.Etle birlikte büyük bir tencereye konulup nohutlar hafif yumuşayana kadar haşlanır.İçine yarma eklenir.Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ilave edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı ile karıştırılarak tencereye eklenir. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yada ekmek fırınında ağzı kapalı olarak 4-5saat pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 10567    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Ocak 2020 Çarşamba