­ KIRMIZI DOMATES REÇELİ | Kültür Portalı

KIRMIZI DOMATES REÇELİ - Manisa

Malzemeler: 2 kg salçalık sert domates, 1.5 kg toz şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 çay kaşığı vanilya. Yapılışı: Kabukları soyulmuş domates parmak gibi uzun uzun doğranıp çekirdekleri çıkartılır, süzülmüş kireç suyuna yatırılır. 1 saat kadar bekletilir ve sertleşen domatesler kireç suyundan çıkartılıp iyice yıkanır. Şeker 1 litre suda eritilip kaynatılarak şurup hazırlanır, domatesler şuruba atılıp koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edilir. Ocaktan almaya yakın limon tuzu ve vanilya eklenir. Kahvaltılarda ya da yemek sonrası tatlı olarak sunulabilir. Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1336    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2017 Salı