Kırmızı Tavuk - Antalya
Kırmızı Tavuk Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 1 adet bütün tavuk (ayıklanmış)
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
- 4 adet patates
- 4 adet yeşil sivri biber (tatlı)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- ½ demet maydanoz veya fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı Tavuk Nasıl Yapılır
- Bütün tavuğu kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölünüz; tencereye koyunuz. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı halde pişirmeye bırakınız.
- Tavuklar saldığı suyu çekince tencereye rendelenmiş soğanı ve zeytinyağını koyunuz. Tüm malzemeyi karıştırarak kavurunuz. 1 çay bardağı suda sulandırılmış salçayı, kırmızı toz biberi, ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış patatesleri, sarımsak dişlerini, yeşil biberleri ve tuzu ekleyiniz. Tencereye, malzemelerin seviyesine kadar sıcak su doldurunuz. Yemeği orta ateşte, tencerenin kapağı kapalı halde pişirmeye bırakınız.
- Etler ve patatesler kolayca çatal batacak kadar piştiğinde, yemek kıvamını bulduğunda, karabiberi, kıyılmış maydanozu veya fesleğeni ekleyiniz ve ocağın altını kapatınız.
- Yemeği servis kabına aktarıp sıcak sıcak sofraya veriniz.
Notlar
- Yemeği patates, sivri biber katmadan sade olarak da pişirebilirsiniz.
- Zeytinyağı yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.
Kaynak: “Kırmızı Tavuk”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 92.
Kırmızı Tavuk
Görsel Sahibi: Uğurhan BETİN - Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10179
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı