Kıymalı Tirit Kebabı - Kilis
Kıymalı Tirit Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet bayatlamış pide ekmek,
- 1 adet kuru soğan
- 500 g yağsız kıyma
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 domates
- 2 yeşil veya kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Tirit Kebabı Nasıl Yapılır
Kıyma ile sıvı yağ kavrulur. Bıraktığı suyu çekince küçük küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates ve salçalar ilave edilir. Domatesler pişince 3 su bardağı su ve tuz konur. Birkaç taşım kaynatılarak özleştirilir. Ateşten alınır. Bayat ekmekler kuşbaşı doğranır. Servis tabağına dizilir. Üzerine hazırlanan sos dökülür. Karabiber serpilerek sıcak servis yapılır.
NOT: Tirit bayatlayan ekmekleri değerlendirmek için yapılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
KKIYMALI TİRİT KEBABI
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5878
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2023 Çarşamba