Kuzu Kebabı - Ankara
Kuzu Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- 2 adet kuzu kol
- 1-2 adet orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 adet defne yaprağı
- 1-2 tutam baharat çeşitleri
- 500 g (eritilmiş) kuyruk yağı
- Su
- Tuz
Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır
Bir gün önceden kemikleri ayıklanmış kuzu kolu içine sarımsak yerleştirilip tuzlu suda bekletilir. Sonrasında terbiye edilip bakır derin bir kaba konulur. Soğan, defne yaprağı, su ve eritilen kuyruk yağı süzülerek ilave edildikten sonra üstü kapatılarak odun fırınına pişmek üzere atılır. Sonrasında yöresel bazlama, bal, tereyağı eşliğinde kuzu kebap parçalara bölünüp bakır kapta yanarlı sıcak bir şekilde iç pilavı ile servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Kuzu kebabı
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7760
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı