Madımak Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg madımak
- 1 çay bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 küçük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Karabiber
- Tuz
Madımak Yemeği Nasıl Yapılır
İnce doğranmış soğanlar yağda kavrulur, salça ilave edilir, karıştırılır. Yıkanmış madımaklar soğanlı karışıma katılır, karıştırılır. Üzerine su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında bulgur, kırmızı pul biber, karabiber, şeker ve tuz ilave edilir. Piştiğinde ateşten alınır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)