Mafiş Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 1 yumurta
- 1 fincan yoğurt
- 1 fincan ayçiçek yağı
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiği kadar un
Mafiş Tatlısı Nasıl Yapılır
Yumurta, yoğurt, ayçiçek yağı, tuz, karbonat ve un hamur haline gelecek kadar yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalanır. Her parça iki el büyüklüğünde oklava ile ince ince açılır ve kareler halinde kesilir. Kareler fiyonk şeklinde ortadan büzülerek kızgın yağa atılarak kızartılır. Yağdan alınan hamurlar önceden hazırlanmış soğuk olan şuruba atılır. Tatlılar şurubu çekince servis tabağına alınır.
Kaynak: http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65896/mutfak-ve-yemek-kulturu.html, adresinden 07.07.2014 tarihinde alınmıştır.