Maydanoz köftesi - Bartın
Maydanoz Köftesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kıyma
- 1,5 bağ maydanoz
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- 1 baş soğan
- 4 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Haşlama Suyu İçin
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Su
Maydanoz Köftesi Nasıl Yapılır
1 su bardağı pirinç haşlanır. Soğan, kıyma, bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar karıştırılır. Un, haşlanan pirinç ve yumurta kıyma harcıyla karıştırılır. Yoğrulan harç misket büyüklüğünde yuvarlak haline getirilir. Kaynayan salçalı suya toplar atılır. 5 - 10 dk kaynatılır.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Maydanoz Köftesi
Görsel Sahibi: BARTIN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
Maydanoz Köftesi
Görsel Sahibi: BARTIN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9688
Eklenme Tarihi :
11 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı